“Festivaldöden” var det många som pratade om förra året. Detta i samband med att väldigt många festivaler fick stänga ner. Bland annat gick Peace & Love i konkurs, och lika så hade Hultsfred problem och fick flytta till Stockholm. Men det har redan nu, i början av sommaren, blivit klart att festivalerna är hundra procent vid liv.

Det största beviset är såklart det faktum att Bråvalla slog försäljningsrekord nu i helgen. Och det var en festival som verkligen verkar ha varit lyckad. Med artister som The Offspring, Lana del Rey, Kanye West, Bastille med mera så lyckades de fånga de flesta musikgenrer och då blir det också lättare att nå en bred massa och många besökare. Vad du behöver för att gå på festival? Tält, sovsäck och ork att dansa. Det är inte mer än så! Sen kan du självklart skoja till det också. Många är det som ordnar med så kallade “camp” på festivaler. Där sätter de upp stora banderoller, målar sina tält eller har med sig vepor och flaggor som visar var man bor där. Det är en kul sak att ha med sig på festival, och om du vill göra din egna och beställa en kan du kolla in här: http://beachflaggan.se/.

Men festivalen var dock inte felfri. Under den första festivaldagen gick det exempelvis inte att betala på området, någonting som gjorde att samtliga besökare på camping och festival inte kunde köpa mat. På fredagen slog blixten ner i campingområdet, och sex personer skadades ordentligt. Utöver dessa saker var det också problem med diverse överfall
och misshandel, samt rån.

Men att folk rånas och att blixten slår ner är ingenting festivalen kan påverka mer än att man har ordnat med många poliser, och räddningstjänst som snabbt kommer. Med andra ord kan man säga att festivalen var lyckad, och om du är sugen på att boka in en festival i sommar hoppas vi att du gör det snarast, för det finns fortfarande festivaler att gå på.