Att ordna ett kalas för barn kan vara väldigt ansträngande, men när man väl fått till det är det riktigt roligt. Barnen blir så otroligt glada, och känslan av att ha lyckats utan att det blivit några problem är storslaget. Numera ska barnkalasen gärna vara storslagna, och man ska göra någonting mer än att bara servera korv, popcorn och saft. Inspirerad av barnkalaset på Strands uteveranda landade tanken av att ha ett barnkalas med fokus på musik. Kalaset var egentligen inget kalas, men på scen stod Amy Dimond och barnen var förtjusta.

Tempot var rasande och publiken entusiastisk när Amy Diamond showade i Borgholm på onsdagskvällen, skriver Barometern om framträdandet.

Att anordna ett barnkalas med fokus på musik är ganska enkelt, och självklart behöver man inte ha en stor artist som kommer att spela. Det kan bli både svårt och dyrt. Om man verkligen vill ha ett framträdande från en känd artist är det bättre att ta med barnen på konsert, men även det kostar ju. Så vad ska man göra då? Jo, alternativen är många. Man kan ha en musiktävling, då barnen (i alla fall de som vill) vara med och uppträda. Eller så har man helt enkelt musiktema, då allting går i musikens spår. Fiskdammen är full av musikgodis och kanske ett instrument. Kanske anordnar man en maskerad då man ska komma utklädd till sin favorit artist, eller så hyr man in ett billigare coverband som spelar alla barnens favoritlåtar. Som sagt, det finns mycket att göra – viktigaste är dock att barnen blir nöjda.