Att ordna en av årets bästa musikupplevelse helt på egen hand med både bra musik och dans är inte så svårt som det kan verka. Visst kan det vara svårt, och framförallt olidligt dyrt, att boka band som Coldplay för att spela i ens eget vardagsrum. Men som tur är finns det gott om andra musikaliska talanger i landet som landar på en betydligt lägre nota.

Boka ett coverband

Det lättaste när det gäller att ordna en först klassisk underhållning är att boka ett band som spelar andra låtar, och dessutom gör det riktigt bra i sin egen tappning. Hittar man band med egen hemsida så brukar man där kunna lyssna på hur de låter, kanske finns de också på sajter som Youtube eller Myspace. För att hitta dem i det första steget är en bra lösning att leta på nätet efter musiker och band som man gillar och skulle passa in på festen.  Det handlar trots allt om att skapa ett bra gung på dansgolvet. Många av de stora låtarna som ens gäster känner igen från tidigare brukar också vara dem som det är roligast att dansa till. Coverband från Stockholm är ingen ovanlighet, här finns det många duktiga band.

Bor man själv i Stockholm är landet naturligtvis inte så pass stort att det inte går att röra på sig till andra delar än sina egna hemmatrakter. Även coverband från Stockholm går därför att kontakta för att se om de kan komma till en och vad det skulle kosta. Helt klart är att det nya årets större musikupplevelser finns inom räckhåll.