Barn på häst

Idag är barnkalasen ganska flådiga och liknar mer eller mindre de uttryck som bridezillas tar när de ska utsmycka sitt eget bröllop. Det krävs oftast inte så stora medel.

Flådiga barnkalas

När det kommer till barnkalas idag ska de gärna vara storslagna och de ska likna Strands uteterrass. Det ska inte bara vara korv med bröd, godis och saft längre. Helst ska Amy Diamond köra en livekonsert och festen måste egentligen ha ett tema. En del hyr faktiskt in semi-kända entertainers för att göra barnkalaset oförglömligt. Vill man dock ha ett stort framträdande kan det vara bättre att gå på konsert, något som också kostar massor av pengar. Som man kanske inte har. Då kan man istället, för den som vill, anordna en maskerad där man skall komma som till exempel sin favoritartist eller liknande. Kan vara som ett kul substitut istället för att lägga stora pengar på ett band.

Samarbete mellan Hembygden och Rädda Barnen

Istället för vanliga barnkalas när någon fyller år så ordnar Hembygden varje år en liten tillställning för barn där de kan leka och åka karusell. I år fick de även ansiktsmålningar och träffa på clownen Baiba. Förra året var det  mellan 800 och 1100 besökare men tyvärr är det inte riktigt lika många i år, säger arrangören Peter Lindholm, som annars sätter upp barnteater och lustspel. Många anser att det är skönt att komma dit på sommaren, en slags vila från stranden som man annars hänger så mycket på när man har semester och ledigt. Här på Hembygden finns det mycket att göra och alla barns intressen möts. Här finns allt från ponnyridning, ansiktsmålning till presenter från en tigerbur till att måla egna motiv på en t-shirt. För de allra flesta barnen krävs det inte så mycket för att bli nöjda, även om det här samarbetet mellan Rädda Barnen och Hembygden gör att det blir en stor tillställning. Men det är oftast det att barnen är med och deltar istället för att de sitter och är passiva som gör de mest nöjda.